Lär dig om första världskriget!

Det är svårt att hitta någon som kan tala på ett mer passionerat sätt om ett ämne än Dan Carlin. Denna podcast-serie om första världskriget är något av det mest intressanta jag någonsin funnit på nätet. Vill poängtera att detta inte är en överdrift från min sida. Jag lyssnade klart på denna totalt ca 20 timmar långa podcast på tre dagar…

Min personliga uppfattning är att det första världskriget hamnat lite i skuggorna av det andra världskriget. Under skoltiden minns jag knappt att det nämndes någon gång. Om du som jag känner att du inte har så stor koll på första världskriget tycker jag att du ska lyssna på denna fenomenala podcast.

Jag kan även tänka mig att ni historiaintresserade kan hitta mycket annat trevligt på den siten… östfronten under andra världskriget, Genghis Khan, romarrikets fall, m.m.

Tillägg: Rekommenderar också youtubekanalen The Great War som endast handlar om första världskriget. En av deras mest intressanta spellistor går igenom kriget vecka för vecka, exakt hundra år efter. Serien håller alltså på mellan 2014-2018.

tumblr_mr2hwz6FDq1s7e5k5o1_1280

Boktips

Här snackar vi om en riktig klassiker! (skriven av en tysk soldat)
Ernst Junger – Storm of Steel

 


Info: Posten ovanför kan innehålla annonslänkar
Tips! Rekommenderad läsning för att bli allmänbildad!
Tips! Quiz (Hur allmänbildad är du?)