Aktivt lärande

För att konstant hålla mitt lärande vid liv har har länge använt mig av en metod jag valt att kalla för Aktivt Lärande. Denna metod går ut på att ständigt vara uppmärksam på när ens förståelse för något brister och direkt ta initiativ till att lära sig saken i fråga.

Du kanske tittar på en film och någon refererar till exempelvis… Watergateskandalen. Visst, du har säkert hört talas om denna händelse vid flera tidigare tillfällen, men vad var det egentligen som hände? I detta fall ser jag till att anteckna Watergateskandalen för att senare kunna läsa på tillräckligt om händelsen för att kort kunna förklara för någon annan vad som hände.

För att säkerställa att du behåller dina lärdomar är det en bra vana att ta ett antal minuter i slutet av varje månad och reflektera över månadens anteckningar och försöka förklara det du skrivit ned för dig själv eller någon annan.

Jag använder alltid Evernote för att anteckna men om du är mer av en tradionell papper och penna-person fungerar det självklart utmärkt med ett enkelt anteckningsblock.


Info: Posten ovanför kan innehålla annonslänkar
Tips! Rekommenderad läsning för att bli allmänbildad!
Tips! Quiz (Hur allmänbildad är du?)